Eerste Generatie Show
Eerste Generatie Show
Eerste Generatie Show
Eerste Generatie Show
de startpagina 2018 de startpagina 2017 de startpagina 2016 de startpagina 2015 de startpagina 2014 de startpagina 2013 de startpagina 2012 de startpagina
de startpagina 2011 de startpagina 2010 de startpagina 2009 de startpagina 2008 de startpagina 2007 de startpagina 2006 de startpagina
Vilan van de Loo
Vilan van de Loo

"Verhalen van vroeger gaan ook over de toekomst. Wat moeten we weten, wij die na de alleroudsten zijn gekomen? Wat willen we doorgeven aan herinneringen? Daar gaat de Eerste Generatie Show over. En over Indië, over in Nederland wonen, over aanpassen en eigenheid. Wat is Indisch, wat is Hollands?"

"Voor Moesson reisde ik door stad en land om Indische verenigingen te bezoeken. het resultaat stond 2,5 jaar elke maand in de rubriek Vilan in Koempoeland. Zo ontmoette ik vele bijzondere ouderen."

"En ja, deze shows hebben me veranderd. Praat maar eens met mensen die een oorlog hebben meegemaakt, hun geboorteland hebben verlaten en hier moesten zien te aarden. Dat relativeert veel waar ik me vroeger druk over maakte. Ik ben blijer geworden met wat ik heb in mijn leven. Maar ook opstandiger. Ouderen zijn niet zo mild, hoor."

"Ik weet nu meer van het leven, van de dood, van liefde en van haat. Als ik na de Tong Tong Fair weer aan mijn volgende boek werk, komt het er op de een of andere manier allemaal in terug."

Vilan van de Loo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


TongTong

Pasar Malam