Eerste Generatie Show
Eerste Generatie Show
Eerste Generatie Show
Eerste Generatie Show
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
Eerste Generatie Show
Vilan van de Loo
 

2007

Zaterdag 20 mei 2007: "Helder gezien": Ronald Pino

Ronad Pino

Vooral in tijden van twijfel en zorgen gaan we graag naar een helderziende in de hoop dat hij of zij hen wat positiefs te melden heeft. Wat doet een helderziende wanneer hij juist negatieve feiten te melden heeft? Wat is helderziendheid? Spreekt er een hogere dimensie in onze dromen?

Ronald Pino is geen helderziende, maar wel een dromenduider op een spirituele / religieuze manier. Wat hebben dromen ons te vertellen? Dat is een vraag waar Ronald Pino verschillende antwoorden op geeft.

 

Vrijdag 18 mei 2007: Prins Hugo de Eerste

Vilan in gesprek

Wie ‘carnaval’ zegt, denkt beslist niet meteen aan Indische mensen. Dat uitbundige past niet zo goed bij de hun ingetogen aard. Prins Hugo de Eerste is hierop een grote uitzondering.

Hij was de eerste Indische Prins Carnaval van Nederland, maakte alle kleren zelf (ook voor de dansmariekes) op zijn naaimachine, richtte verenigingen op en is nog altijd actief. Een man voor elk feest!

 

Vrijdag 25 mei 2007: Carl en Netty Brakkee van Stichting Pa van der Steur

Carl en Netty Brakkee

‘Bent u ook een Steurtje?’ klinkt bijna als een onderscheiding. Dat is het misschien ook wel een beetje. Opgroeien onder de hoede van Pa en Ma van der Steur betekende opgroeien in een sfeer van zorg en regelmaat.

Dat werk zet de Stichting voort. Carl (een 'Steurtje') en Netty Brakkee ontvingen een koninklijke onderscheiding voor hun werk voor de Stichting.

 

Dinsdag 22 mei 2007: Mijnheer Go van Tojo Semarang

mijnheer Go

Mijnheer Go is tokohouder aan in Den Haag. Zijn Toko Semarang was en is nog altijd een ‘klein Indië’ waar mensen elkaar op de hoogte houden van de dagelijkse dingen, en waar iedereen tevreden de winkel verlaat.

Een bijzondere man, die vertelt over zijn opleiding, de wending die zijn leven nam,  zijn grootvader die ooit, vroeger, kapitein der Chinezen was, en de toekomst als tokohouder.

Mijnheer Go

 

Maandag 28 mei 2007: Jo Uneputty en Tante Gi Werinusa

Jo Uneputty betoverde iedereen met haar Molukse vertelkunst: de zaal was stil toen oude beelden weer tot leven kwamen.

Tante Gi Werinusa kon dat ook, maar anders. Zij vertelde over de oorlog, wat ze als meisje had gezien en als vrouw niet kon vergeten. De gevangenen naast het huis. Het werk dat ze deden. De mishandelingen. Later in het dorp de strijd tussen Moslims en Christenen. De herinneringen waren soms zo levendig en droevig, dat ze alleen in de oude taal verteld konden worden. Op die momenten vertaalde haar dochter in het Nederlands. De zaal luisterde ademloos.

 

TongTong

Pasar Malam